رفتن به نوشته‌ها

کتاب “20 تغییر بزرگ تکنولوژی تا سال 2050”

اثر دانیل فرانکلین – ترجمه آرش پورابراهیمی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران

کتاب “20 تغییر بزرگ تکنولوژی تا سال 2050″، در چهارفصل، 20 ابرتغيير را به قلم 20 نويسنده پيش‌بيني مي‌کند. اين کتاب در دسته معدود آثار اقتصادي به شمار مي‌آيد که طي سال‌هاي گذشته چندين بار توسط موسسه مطالعاتي اکونوميست تجديد چاپ شده است. کتاب موردنظر سعي دارد با نگاهي فراگير و براساس تحليل آماري به ‌پيش‌بيني تحولات مهم جهان تا چند دهه آينده بپردازد.

هدف اصلی مولفان در این مقاله کوتاه بررسی اجمالی وضعیت فعلی فیزیک بنیادین و ارتباط آن با فناوری هایی است که شاید طی پنجاه سال آینده ظهور کنند. همچنین در این مقاله مسیرها و فرصتهای مربوط به آینده نیز معرفی خواهند شد.

برشهایی از این کتاب درباره فیزیک:

پیشرفتها در فیزیک بنیادین شرایط تازه ای در ارتباط میان فیزیک و فناوری فراهم آورده اند. بنیانهای مستحکم علم فیزیک به ما اجازه می دهند که فرصتها و محدودیتها را به روشنی دریابیم. البته در کنار این چشم انداز شگفت انگیز، خطراتی نیز بر سر راه قرار دارند.        

امروز، فیزیک بنیادین و فناوری به مراتب در هم آمیخته ترند. برای مثال امروز مایکروالکترونیک و علوم مخابراتی مدرن به پردازش و انتقال بسیار سریع اطلاعات، تا حدی که چند دهه پیش کاملا خارق العاده به نظر می رسید، یاری می رسانند. چنین فناوریهای تاثیرگذاری بدون فهمی عمیق و قابل اطمینان از نظریه کوانتومی از ماده و نور (شامل رادیو، مایکروویو و دیگر بخشهای  الکترومغناطیس) به هیچ وجه امکان پذیر نبودند هیچ میزانی از سرهم بندی، آزمون و خطا و نوآوری نمی توانست شما را به چنین نقطه ای برساند.

محاسبات می توانند به طور فزاینده ای در پیشرفت فناوری جایگزین آزمون و خطا بشوند و پیشرفت سریعتر را ممکن سازند. این پدیده فرصتهای بسیاری برای بکار بردن خلاقیت هایی که در راستای خدمت به بشر باشند را فراهم می آورد و چشم اندازهای الهام بخشی برای دستیابی به سطوح تازه ای از ثروت مادی و غنای معنوی را می گشاید. با این حال مخاطرات عمیق و فجایعی را هم می تواند به همراه داشته باشد که نگران کننده ترین آنها جنگ هسته ای، فروپاشی زیست محیطی و نبرد هوشهای مصنوعی هستند.

شاید بتوان گفت که تاکنون بسیاری از حوزه های علمی و کسب و کار بیشتر بر اساس انباشت تجربه و آزمون و خطا پیش رفته اند اما آنطور که آقای ویلچک شرح می دهد، پیشرفتها بیشتر نیازمند یاری علوم پایه از جمله فیزیک است. برای مثال فیزیک کوانتومی و زیست شناسی برای ساخت رایانه ها به کار گرفته خواهند شد.امروزه برای تشکیل پایه های فیزیک هسته ای، علم مواد، شیمی و همه اشکال مختلف مهندسی، معادلات دقیق و کاملی در اختیار داریم. در نتیجه در عمل می توانیم از طریق حل معادلات مناسب، اعداد را جایگزین آزمون و خطا کنیم. چنین پدیده ای طی قرن بیستم و در اصل در نتیجه پیشرفته های قابل توجه در کاربردهای مکانیک کوانتومی ظهور کرد و شرایط کاملا تازه ای را در تاریخ بشر فراهم آورد. برای به دست آوردن درک بهتری از این ادعا مرور اجمالی تاریخ می تواند مفید باشد. 

برای دانلود رایگان کلیک کنید.

منتشر شده در دسته‌بندی نشده

اولین باشید که نظر می دهید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *